top of page

Samenwerkingen

Logo van 't Slot Heesbeen

't Slot Heesbeen

Osteopathie is een holistische behandelmethode die het paardenlichaam als één geheel beschouwt. De therapeut onderzoekt hierbij het bewegingsapparaat (botten, gewrichten en spieren), het orgaansysteem en het craniosacrale systeem om de oorzaak achter een klacht te achterhalen.

De onderlinge samenhang van deze 3 systemen is van groot belang om tot de kern van het probleem te komen. Volgens de grondlegger van osteopathie Adrew Taylor Still (1828-1927) is het belangrijk dat deze systemen vrij kunnen bewegen. Het verlies van mobiliteit van botten, gewrichten of organen is de oorsprong van veel klachten.

Florian Horsefood

Massage is een effectieve en belangrijke vorm van lichaamsbehandeling voor paarden. Het helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van spanningen en spierspanning en het verbeteren van het algehele welzijn van het paard.

Het doel van massage bij paarden is om hun spieren te ontspannen, hun bewegingen te verbeteren en eventuele pijn te verminderen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties van het paard en het verminderen van het risico op blessures. Massage kan ook helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit en het versterken van de spieren.

Logo van Florian Horsefood
bottom of page