top of page

Fysische Vaattherapie

Bemer Horse®

BEMER Horse-set

Zware trainingen, weinig beweging, veel stress, medicijnen, eenzijdige voeding, ziekte, blessures of veroudering zorgen voor een verslechterde pompwerking van de kleine haarvaatjes. Deze haarvaatjes zijn cruciaal voor een goede stofwisseling en omvatten 75% van het gehele bloedvatenstelsel. Bij een verslechterde pompwerking raken de haarvaatjes verstopt, komen voedingsstoffen en zuurstof minder goed aan bij de organen, spieren en andere weefsels en worden afvalstoffen niet goed afgevoerd. De microcirculatie en stofwisseling stagneert.

 

BEMER® maakt gebruik van een magnetisch veld met specifieke PEMF-signalen. Hierbij worden de kleine spiertjes rondom de haarvaten hersteld in hun pompwerking, waardoor de bloedstroom weer geoptimaliseerd wordt. Een optimale doorbloeding zorgt ervoor dat de organen weer voldoende voedingsstoffen krijgen en de afvalstoffen worden afgevoerd. Het immuunsysteem kan zijn werk weer uitvoeren en het paard blijft soepeler doordat verzuring van de spieren sneller verdwijnt.

 

Het verbetert de algehele stofwisseling; een optimale werking van cellen en organen, verminderde pijn en een positief effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

BEMER Horse-set - Paard & Revalidatie
BEMER Horse-set - Paard & Revalidatie

BE〽️ER is o.a. effectief bij:

- Wondgenezing

- Blessures en revalidatie

- Verbetering van het immuunsysteem

- Verbetering van prestaties en souplesse
- Chronische aandoeningen: eczeem, lyme...

- Futloosheid, slecht in de vacht zitten

- Stofwisselingsproblemen

- Vaatziekten

- Magere paarden

- Herstel na operaties

​- Herstel na trainingen

BEMER Horse-set - Paard & Revalidatie

Het gebruik van de BEMER

Het is mogelijk om de BEMER als kuur in te zetten, als boost voor de gezondheid van je paard, tijdens een revalidatieperiode of als aanvulling op de optimalisatie van je training. Het stimuleert herstelprocessen, het verbetert de musculatuur en souplesse en het zorgt voor ontspanning. 

Het is mogelijk om de BEMER Horse-set voor een periode bij mij te huren. Voor een optimaal resultaat dient de deken gedurende 4 tot 6 weken het liefst tweemaal daags gebruikt te worden. Dit duurt per keer 5 tot 15 minuten.

Het is tevens ook mogelijk om mijn BEMER Horse-set te testen bij interesse in aankoop van een eigen set. Daarnaast kan er bij een behandeling voor een losse BEMER sessie gekozen worden om het lichaam te ondersteunen in het afvoeren van de afvalstoffen wanneer het paard in goede gezondheid verkeerd. 

bottom of page