top of page
Gezondheidsscan
Metavital®

De Metavital Gezondheidsscan is op dit moment een van de meest geavanceerde systemen om een nauwkeurig beeld te verkrijgen over de gezondheid van het paard.

Pony aan de Metavital Gezondheidsscan

Meten is weten: een 'kijkje' in jouw paard

Alles in jouw lichaam en in het lichaam van jouw paard zendt een bepaalde lichttrilling uit, ook wel bioresonantie genoemd. De frequentie van deze lichttrillingen verschilt per onderdeel van het lichaam, per orgaan en per onderdeel van elk orgaan. Zelfs tot op cel- en DNA-niveau zit hier verschil in. Dit heeft allemaal te maken met de vele verschillende processen die er in het lichaam plaatsvinden.

 

De Metavital Gezondheidsscan is gebaseerd op het analyseren van bioresonantie. Door zijn enorme database met meer dan 9 miljoen meetpunten kan de scan het hele lichaam meten, tot op het kleinste niveau. Disbalans in het lichaam wordt gedetecteerd en ziekteprocessen worden herkend. Doordat dit op celniveau al kan worden vastgesteld, kunnen ziektenprocessen ontdekt worden nog voordat de ziekte tot fysieke uiting is gekomen. Dit maakt de Metavital Gezondheidsscan een krachtig preventiemiddel.

 

Vervolgens kan de Metavital Gezondheidsscan hetgeen dat in onbalans is ook behandelen door hier de juiste trilling naar toe te sturen. Hierdoor komt het lichaam terug in balans en krijgt de gezondheid van het paard een boost.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1: Net als bij elke andere behandeling begin ik met het afnemen van een anamnese. Hierbij wil ik graag alles weten van jouw paard, zoals de leeftijd, voeding, huisvesting, training en eventuele klachten.

Stap 2: Vervolgens wil ik jouw paard beoordelen op stand, in stap en voel ik het lichaam van het paard af. Hierdoor kan ik, voordat we de scan beginnen, zelf al een beeld vormen van jouw paard.

Stap 3: Dan is het tijd om de scan te bevestigen. Hiervoor hebben we nodig:
- Een
stroompunt voor de gezondheidsscan.
- Een
rustige plek waar jouw paard een poosje kan staan.

- Een halster dat niet te strak zit, zodat de detectoren hier aan bevestigt kunnen worden.

Stap 4: Wanneer alles goed bevestigd is start ik de scan. Hierbij doorloopt de scan elk onderdeel van het lichaam en gaat automatisch dieper in op organen of structuren die in onbalans zijn.

Stap 5: Als het scannen klaar is ga ik verder met behandelen via de scan. Hierbij behandel ik de organen en structuren in onbalans vanaf het kleinste niveau om het weer terug in balans te krijgen.

Stap 5+: Mocht er een tweede therapeut bij aanwezig zijn, zal deze gedurende het behandelen met de scan ook het paard manueel behandelen om de gevonden blokkades te verhelpen. Dit is ook mogelijk in een vervolgbehandeling.

Stap 6: Tot slot nemen we de bevindingen en mogelijke vervolgstappen samen door en ontvang je een digitaal verslag van de scan en behandeling. Als laatste is het nog mogelijk om druppels te ontvangen.

Achtergrond zonder logo, zonder paard, breed.jpg

• Een scan met behandeling zal 1,5 tot 2 uur tijd in beslag nemen.
• Ik mag geen diagnoses stellen met de Metavital Gezondheidsscan. Enkel een dierenarts stelt diagnoses. 

• Zowel het scannen als het behandelen met de scan gebeurt via twee detectoren bevestigd aan het halster.
• Het is niet belastend en wordt niet als vervelend ervaren door een paard.

bottom of page