top of page
Achtergrond.jpg

Over mij

Ida van Andel, therapeut bij Paard & Revalidatie

Even voorstellen

Mijn naam is Ida van Andel, woonachtig in het mooie dorpje Dussen

Opgegroeid tussen de shetlanders en nog vele andere dieren was ik al vroeg een echte dierenliefhebster. Besmet met het welbekende paardenvirus was ik het liefst elke dag te vinden tussen onze pony's. Toen bekommerde ik mij al het meest om de pony's die zich niet fit voelden en deed ik er alles aan om ze weer gezond en blij te krijgen. Ik wilde dan ook heel graag dierenarts worden, want dan kon ik paarden echt helpen en beter maken. Helaas kwam ik niet door de numerus fixus procedure en moest ik mijn koers verleggen. Inmiddels heb ik mijn bachelordiploma behaald van de studie Biologie aan de Universiteit van Utrecht, wat mij een ontzettend mooie en solide basis aan kennis heeft gebracht over de fysiologie van dieren.

 

Tot op de dag van vandaag ben ik heel blij met de beslissing om in 2019 ook te starten met de vierjarige opleiding tot paardenrevalidatietherapeut. Hierdoor kan ik inmiddels op een hele fijne manier werken voor en met paarden, wat ontzettend dankbaar werk is. En voor mij het allerbelangrijkste: op deze manier kan ik bijdragen in het fit, gezond en happy maken én houden van paarden!

Mijn visie

Een paard gezond en happy houden kent vele aspecten. Naast goede voeding, huisvesting en correcte training ben ik van mening dat het regelmatig laten behandelen van je paard een zeer grote meerwaarde heeft voor de gezondheid en welzijn van het dier. Alles in het paardenlichaam staat met elkaar in verbinding. Dit zorgt ervoor dat een klein trauma, zoals een misstap, glijpartij of het stoten van het hoofd op den duur kan leiden tot grotere problemen en blessures elders in het lichaam. Door het op tijd na laten kijken en behandelen van je paard kun je deze ontwikkeling van eventuele blessures voor zijn. Niemand zit immers te wachten op een geblesseerd paard, toch? Mocht je paard toch een blessure opgelopen hebben, kunnen behandelingen zorgen voor een versneld herstelproces. Compensatie wordt hierbij voorkomen, de doorbloeding gestimuleerd en het zelfherstellend vermogen bevordert. Daarbij is het gewoon een fijn moment van ontspanning voor jouw paard.

Niet alleen topsporters komen met regelmaat bij de fysiotherapeut. Ieder paard, jong, oud, groot, klein, recreatief of in de sport, heeft er baat bij en ze verdienen het allemaal om zich gezond en happy te voelen.

Ida van Andel, therapeut bij Paard & Revalidatie
Folder achterkand 2 3 6.jpg

Opleidingen & Cursussen

2021 - Certificaat Relaxatie paarden revalidatie therapeut - Hippo Sofia Academie

2021 - Certificaat Hirudotherapie voor paarden - Hippo Sofia Academie

2022 - Certificaat Aspirant paarden revalidatie therapeut - Hippo Sofia Academie

2022 - Stage Departement Diergeneeskunde - Universiteit Utrecht

2022 - Diploma Bachelor of Science Biologie - Universiteit Utrecht

2023 - Certificaat Paarden revalidatie therapeut 1ste graad - Hippo Sofia Academie

bottom of page